Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
29.11.2019.
11:29 > 11:29
Prve informacije sa terena kažu da Osnovna škola "Dušan Radović" na Klisi, u kojoj je u sredu povređen đak prvak V. B. na kog je pala metalna kapija i nanela mu teške povrede, nije ispoštovala preporuku Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama da tokom trajanja nastave kapije škola budu zaključane.
  • Dobro Informisan

    30.11.2019 18:08
    Bavite se suštinom!
    Ovde ima gomila amoralnih ljudi. Bednika. To su svi oni koji krivicu prebacuju na decu. I svi oni koji brane odgovorne, pre svega Upravu s direktorom na čelu. A zna se ko su. Postoji hijerarhija. Zašto niko ne kaže da se to desilo dečacima koji su završili nastavu. I krenuli kući. Ne prebacujte na nastavnika čija dužnost jeste baš kako gore neko napisa da pazi na red i decu u pauzama, to se od njih traži i očekuje.
  • @Dragana

    30.11.2019 10:27
    To nekom ko ne vidi dalje od svog nosa. Sve ostale zanima vazno im je jos milion stvari, iz milion razloga (kao glavni da se ne bi ponavljalo jos mnogim ljudima tj. deci u ovom slucaju).
  • Dragana

    29.11.2019 20:28
    Jedino vazno u ovom trenutku da je dete van zivotne opasnosti. ❤️
  • Sima kosmos

    29.11.2019 17:47
    Cirkus...
    Za..bao se malo cika vecnik. Nije prvo proverio sta tacno znaci dezurni nastavnik, sad ispade neozbiljan. Samo ostro i na prvu, sto bi klinci rekli. Nije cuo onu staru, tri puta meri... Mozda je i cuo, ali prati trendove.
  • ?!

    29.11.2019 16:58
    Citat roditeljskog zalbe:"...Netacno je da je na kapiji visilo 10 ucenika. Istina je da ih je bilo troje".... Pazi ni jednog momenta se ti roditelji nisu zapitali sta ta njihova deca traze "viseci na kapiji"?! Glavno da se odmah prebacuje krivica na nastavnika koji ocigledno treba da izigrava mamu i tatu i vaspitava njihovu decu umesto njih.
  • Psihijatar

    29.11.2019 16:32
    Bez leka
    @lela29.11.2019 • 13:25
    ekspert za sve
    Odakle Jelić u ovoj priči. Pa niko nije glasao za Pokret kraljevine u kojem je on. Po kom osnovu je većnik. Sramota za Grad. Sramota za SNS.
    Znate odakle?
    Jelić je srbenda i četnik. Jede rukama. Ima para, ukrao toplanu na Čardaku...
  • nadzorni organ

    29.11.2019 16:24
    nadzor gradnje nula
    Dezurstvo je sasvim drugi problem. Neophodne su provere ispravnosti i rusenja objekta i prilikom postavljanja i kasnije. A one se rade samo formalno ili uopste ne.
  • Rendgen

    29.11.2019 14:03
    Granicnici
    Da bi kapija pala onda morao je da postoji NEDOSTATAK granicnika na kapiji i to je verovatni uzrok i za to odgovornost onda snosi nadzorni organ i projektant ako nije projektovao granicnike
  • w/e

    29.11.2019 14:02
    Krivac
    Naravno svi su sada krivi sem dece koja su ugrozavala sopstvenu bezbednost.
  • Vera

    29.11.2019 13:41
    Vidi čudo
    Ne može nastavnik biti na času i da obilazi. Nastavnik je dežuran na odmoru i tada pazi na decu i obilazi. Ako je kapija pala na odmoru dežurni nastavnik ne može držati čas.
  • Lemi

    29.11.2019 13:41
    Neverovatno
    Ne mogu da verujem da je pomenuti gospodin rekao: "Dežurni nastavnik je bio na času umesto da bude i holu i dvorištu..."
    Pa nastavnici i treba da budu na času, dežurni nastavnik dežura za vreme odmora, pre početka i na kraju nastave. Ko će održati njegov čas dok on dežura?
    Ovakvu glupost odavno nisam pročitao. Ne prebacujte odgovornost na najmanje odgovorne.
    Uspešan i brz oporavak iz sveg srca želim detetu.
  • Тата са Клисе

    29.11.2019 13:35
    Колска капија
    Свака анализа немилог догађаја у ком је настрадало недужно дете треба да утврди једну , једину ствар а то је да се колска капија и теретни улаз од првог дана користи као пешачки. Наравно, та капија је откључана јер се користи за улазак и излазак моторних возила на службени паркинг школе. Зашто се не закључава након сваке употребе и зашто се од првог дана користи како пројектом није намењено? Школа поседује и пешачке капије али су оне намањене само за наставно и службено особље а деца се каналишу на теретни улаз. Није било никакве сумње да ли ће се десити то што се десило само је било питање времена. Што би наш народ рекао: "паметном доста".
    Право и правда немају везе једно са другим. Праведно би било да одговно лице оде у затвор на неколико година и да се свакаг 27. новембра јавно сви подсетимо немилог догађаја и последица које су одговорни поднели за свој немар. А правда, ко правда,...нико неће одговарати.
  • lela

    29.11.2019 13:25
    ekspert za sve
    Odakle Jelić u ovoj priči. Pa niko nije glasao za Pokret kraljevine u kojem je on. Po kom osnovu je većnik. Sramota za Grad. Sramota za SNS.
  • pawlle

    29.11.2019 13:20
    sve ce to sns pokriti a precednik ce krivicu preuzeti nasebe
  • Prolaznik

    29.11.2019 13:03
    ...
    Niz skola na postuje ovu odluku, sto se moze videti kada se prodje pored njih. Pa nema nekih sankcija za direktore istih.
  • Posipanje pepelom

    29.11.2019 12:36
    Prebacivanje odgovornosti
    Stara dobra u Srbiji. Čemu preventiva. Zašto su nekad postojali domari i spremačice, a ne angažovani preko kojekakvih agencija(koje po pravilu drže zna se već kakvi likovi). U školi u koju ide moje dete skupljamo za čoveka koji je starog kova, uvek je prisutan, mada nije ni to rešenje-jer roditelji se često bune zbog plaćanja, ali opet bolje i tako nego kojekakvi prolazni likovi koji se menjaju zbog katastrofalnih uslova kod poslodavca (agencije za obezbeđenje).
    Nagurali su činovnika sa partijskim knjižicama po JP i Upravi, ali za domare i spremačice po školama i zdravstvenim ustanovama nema.
    Pa tako i u zdravstvenim ustanovama brišu i čiste osobe koje boli dupe da li će pod, krevet ili wc istom krpom i istim mopom da mlatnu.
    U JP pod ingerencijom republike je najgore. Tu su se po ključu 30 godina unazad zapošljavali svi iz kojekakvih koalicija i kombi stranaka koje idu uz velike, pa i kuso i repato. Elektrovojvodina i RFZO i RFPZ su vodeći po onima kojima se ne zna ni mesto ni posao koji obavaljaju. Šetaju i ispijaju kafe po ceo dan, dok se ne iskucaju da odu.
    Ali, za popularne "tetkice" i "čike" uz koje su generacije odrastale i koji su brinuli o nama, para nema.
    Stidite se svi, od SPS preko žutih do ovih današnjih.
  • Sima

    29.11.2019 12:35
    tehnicka dokumentacija
    Tako izgleda kapija koja se radi bez validne dokumentaciji po BURAZERSKOJ metodologiji.
    Samo kada letimicno bacite pogled,vidite da ima puno nedostataka, od temelja ograde do odabira materijala, ostrih ivica, ne zasticeni utora. Ovakva kapija se moze postaviti na neki metalski kompleks gde je odmah do nje portirska kucica i njome upravlja portir ili radnik obezbedjenja. U skoli se ne sme postaviti ni jedna konstrukcija koja oblikom moze dete da povredi. Cemu celik i toliki teret jel tom kapijom stitite skolu od prolaznika ili od tenkova.
  • Sima

    29.11.2019 12:31
    tehnicka dokumentacija
    Tako izgleda kapija koja se radi bez validne dokumentaciji po BURAZERSKOJ metodologiji.
    Samo kada letimicno bacite pogled,vidite da ima puno nedostataka, od temelja ograde do odabira materijala, ostrih ivica, ne zasticeni utora. Ovakva kapija se moze postaviti na neki metalski kompleks gde je odmah do nje portirska kucica i njome upravlja portir ili radnik obezbedjenja. U skoli se ne sme postaviti ni jedna konstrukcija koja oblikom moze dete da povredi. Cemu celik i toliki teret jel tom kapijom stitite skolu od prolaznika ili od tenkova.
  • 021

    29.11.2019 12:29
    Kakve veze ima obezbedjenje sa kapijom koja nije ispravna,to je posao domara ili majstora skole,sve prebacuju na roditelje kako nece da placaju obezbedjenje.....Svi su krivi samo skola nije...
  • VISATON

    29.11.2019 12:27
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Skoloa funkcionise striktno partijski.Tako je i gradjena.Pitanje je sta ce i dalje da se desava.
  • Undead

    29.11.2019 12:19
    Dežurni
    A ako dežurni profesor ima čas,kako da bude na hodniku?
  • eho

    29.11.2019 12:05
    komentar
    Nekada smo imali besplatno školovanje i nije trebalo obezbedjenje.Danas se takmiče ko će ružnije govoriti o bivšoj na Državi.Važno je da AV daje bez povratna sredstava FK Partizanu i C.Zvezdi kako bi se oni samo finansirali i izdržavali profesionalne nazovi navijače.Sada će u ovoj priči biti kriv dežurni Profesor što je otišao da održi čas a nije zaključao kapiju. Nije tema ali valja podsetiti da je danas dan bivše na Republike.
  • Roditelj

    29.11.2019 11:39
    Kako se samo ovaj "stručnjak"javi i pametuje...Pa ti i tvoji pametnjakovići postavljate takve direktore...Malo je pravih direktora u NS,sve klimoglavci i čuvari fotelja.I tako će biti dokle god je ovaj POŠTENI član gradskog veća na tom mestu...U svim vlastima,sa svima funkcioniše,kakav kameleon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna